Bemutatkozás

Mozgássérültek Állami Intézete Sportegyesület

A Mozgássérültek Állami Intézetének keretén belül 1992-ben iskolai sportként kezdtük meg működésünket. Alakulásunkat Sarnyai Ilonának, alapító elnökünknek köszönhetjük. Kezdetben felismerve az asztalitenisz integrált mivoltát, mozgássérült és ép sportolókkal kezdtük megvalósítani terveinket. Az ISM által kiadott sporttörvény szerint 2002. február 13-ával egyesületté, majd 2003.február 18-ával közhasznú egyesületté váltunk.
Az eltelt időben az asztalitenisz sportág mellett felkaroltuk a boccia sportot is. Először tömegsport szinten, majd az igényeknek megfelelően versenyzői szinten is.

Asztalitenisz sportágban:
2011. november 19-20-án részt vettünk Sasváriné Paulik Ilona asztalitenisz emlékversenyen az új játékos garnitúrával, akik sajnos csak részvételt tudtak nyújtani eredményt még nem hozhattak, mivel még kezdő szinten vannak.

A kerületi másodosztály csapatbajnoki mérkőzéseinknél is egyelőre sereghajtók vagyunk.
Mivel a játékosállomány fluktuáló, így kb. 5 évenként cserélődnek a játékosok. Reméljük, hogy a jelen garnitúra is ugyanolyan eredményes lesz, mint az elődjei voltak.
Csapatunk légköre változatlanul családias, egymást segítőkész emberekből áll.

Az asztalitenisz játékosok létszáma 11 fő + az edző, a boccia játékosok létszáma 7 fő + a csapatvezető. Az egyesületünk összlétszáma így 20 fő.

Asztalitenisz játékosok: Csordás Andrásné, Hegyes Ferenc, Farkas László, Kovács Ika Ilona, Laczi Ferenc, Morvay Pál, Oszlánczi Kristóf, Szamosi Csaba, Székely Attila, Szentendrei Tibor, Tóth Attila
Edző: Sarnyai Ilona

Boccia játékosok: Fodor Andrea, Győri Gábor, Hopka Katalin, Jakab Zoltán, Marián Márk, Németh István, Pálinkás László
Csapatvezető: Mehn Ágnes
A boccia játékosok évről évre megismétlik sikereiket országos versenyeken, mindig díjazottan végeznek. Kiemelkedő eredményeikkel öregbítették jó hírnevünket.

Egyesületünk anyagi helyzetét Intézetünk (MEREK) vezetősége 2010 és 2011-ben 500.000 forinttal segítette, amelyért honlapunkon is köszönettel tartozunk.

Közhasznúság:

Mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt a néhány perces összeállítást, a sport erejéről.

Annak érdekében, hogy megismertessük sportágainkat, a parasport honlap segítségét hívjuk.

Asztalitenisz

Boccia