Egyesületünk

Egyesületünket 2002-ben hoztuk létre, majd a következő évben közhasznúvá váltunk.

Sportegyesületünk mára az egyetlen Magyarországon, ahol kerekesszékes emberek bocciáznak és pingpongoznak jelentősebb számban. Rajtunk kívül csak egy-két sportoló (asztaliteniszező) van még szerte a hazánkban. Az asztalitenisz sportág mellett felkaroltuk a boccia sportot is, amelyet a legsúlyosabban sérült emberek játszanak. Először tömegsportként, majd az igényeknek megfelelően versenyzői szinten is.

Csapatunk légköre családias. Az egyesület egymást segítő emberekből áll. Az egyesület fennmaradásához és működtetéséhez szükséges anyagiak előteremtésére pályázatok elnyerése, valamint adakozás (pl. szja 1%) útján van lehetőségünk.

Az Egyesület tagságának többségét kerekesszékes mozgássérültek alkotják, akiknek a sportoláshoz létszükséglet az akadálymentes tornaterem.

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának (MEREK, korábbi nevén Mozgássérültek Állami Intézete, MÁI) tornaterme nyújt számunkra megfelelő helyszínt az edzésekhez és versenyekhez.

Versenyzés

Évente négy versenyt szervezünk, és közel tíz versenyen veszünk részt. Asztalitenisz szakágunk a kerületi csapatbajnokságban is képviselteti magát.

Hagyományosan minden tavasszal és ősszel szervezünk versenyt az asztaliteniszező és boccia sportot űző mozgássérült játékosoknak. Ilyenkor a győztesek kupát kapnak, a helyezettek pedig érmeket.

Több országos versenyen is részt veszünk; az asztaliteniszezők az Országos Bajnokságon, a TOP 12-őn és a különféle emlékversenyeken. A boccia játékosok versenyeit jórészt vidéki városokban rendezik, Miskolcon, Pécsett és Kecskeméten.